Heb je te maken met een cliënt, student, collega of werknemer die mantelzorger is? Signaleer wanneer het te veel wordt, ga het goede gesprek aan en ga samen op zoek naar oplossingen.
Want wéét je eigenlijk wel wie mantelzorgers zijn of zich zo zouden mogen noemen? Wéét je eigenlijk wel op welke signalen je moet letten? En waarom vraagt de ander eigenlijk niet gewoon om hulp? En het goede gesprek aangaan is makkelijker gezegd dan gedaan want de mantelzorger weet zelf vaak niet wat hij/zij moet zeggen en wat nodig is.
Mantelzorg zit complex in elkaar! Het is niet realistisch te verwachten van de mantelzorger dat hij/zij in staat is om in een gesprek helder aan te geven wat er zich afspeelt in zijn/haar gedachten, lichaam, omgeving en leven. Om helder aan te geven welke oplossingen nodig zijn voor welke problemen. Het resultaat kan zijn dat de mantelzorger zich niet goed gezien en gesteund voelt en verder overbelast raakt. Of dat de werkgever, collega, of begeleider zich gefrustreerd of machteloos voelt en alsnog te maken heeft met een overbelaste werknemer, collega, student of cliënt. Van samenwerking is dan nauwelijks sprake.
Met de training ‘Mantelzorgen op tafel’ geef ik je inzicht in de veelzijdigheid van het thema mantelzorg. Vanuit verschillende invalshoeken maak ik duidelijk waar de mantelzorger mee te maken heeft en wat het effect is op de interactie met diens omgeving. Met de toolbox ‘Mantelzorgen op tafel’ bied ik een praktisch hulpmiddel waarbij je samen komt tot inzicht, overzicht, begrip en taal voor de situatie van de mantelzorger. Tijdens de training ga ik natuurlijk ook in op de werkwijze van deze toolbox en hoe die binnen jouw organisatie ingezet kan worden. Zodat je samen toe kan werken naar een duurzame situatie.
Ben je aan het studeren op het mbo, hbo of wo en sta je voor de uitdaging dit te combineren met zorgtaken? Of ben je werkzaam in het hoger/beroepsonderwijs en nieuwsgierig naar hoe je studenten met zorgtaken goed kunt ondersteunen?
Ik kom graag met je in contact om te bespreken wat ik kan betekenen. Na 20 jaar werkervaring in het hbo en begeleiding van studenten als studentendecaan, zit het onderwijs in mijn hart en blijf ik me graag voor studenten inzetten.
Copyright KarlienCoaching. All rights reserved.